شیشه خم

به علت زیبایی و کاربردی بودن شیشه که در انواع محیط و فضاها قابل اجراست و همچنین با توجه به جنس شفافی که دارد می توان در موارد بسیاری به جهت تولید انواع وسایل از آن استفاده نمود. علاوه بر کاربردهای انواع شیشه در ساختمان سازی، این ماده به عنوان لوازم تزئینی و زیبایی بخشی در دکوراسیون داخلی کاربرد فراوانی دارد، تولید هر چیزی از شیشه مستلزم ویژگی حالت گرفتن آن در شگل شیشه خم می باشد. یکی از مهم ترین مزایای شیشه قابلیت انعطاف پذیری آن می باشد که با استفاده از حرارت دادن شیشه می توان به شکل های مختلفی از آن استفاده نمود. شیشه خم نوعی شیشه می باشد که با استفاده از تکنیک های خاص می توان در دکوراسیون و ساخت وسایل مختلف از آن استفاده نمود.

شیشه خمیده از اوایل قرن نوزدهم در ساختمان ها به کار گرفته می شده، اما تا دهه 1990 هنوز استفاده از آن عمومی نشده بود که با توسعه دستگاه های کوره خمشی این مورد نیز قابل دستیابی شد. البته محدودیت های بسیاری وجود داشت تا اینکه در سالهای اخیر روش ها و تکنیک های زیادی برای بهبود کیفیت شیشه خم و تولید راحت تر و سریعتر آن انجام شد.


شیشه خم چیست؟

این نوع از شیشه با گرما دادن به شیشه ی تخت در کوره در مدت زمان زیاد تر از شیشه های سکوریت یا شیشه نشکن انجام می شود که توسط قالب های کوره ای به شکل مورد نظر که معمولا کمانی از یک دایره است در می آید. با گسترش علم و تکنولوژی قالب های دستی دیگر مثل قبل کاربرد ندارد و غلطک هایی که با سی ان سی کنترل می شوند شیشه را خم می کنند و سپس این شیشه را می توان بلافاصله بعد از خم سکوریت هم کرد. از دیگر کاربرد های شیشه های خم به استفاده آن در دکوراسیون داخلی می توان اشاره کرد که انواع میز ها و مبلمان شیشه ای و... را می توان با شیشه خم ساخت که زیبایی خاصی را به خانه یا محل کار می دهد.

شیشه سکوریت ساده یا رنگی را می توان با استفاده از روشی که گفته شد فرم داد تا از آن در موارد مختلف استفاده نمود. با توجه به مقاومت بالایی که شیشه سکوریت (شیشه میرال ) دارد، استحکام وسایلی که بدین وسیله ساخته می شود بسیار بالا می باشد. البته می توان در ساخت شیشه خم از شیشه های نیمه سکوریت، شیشه های دکوراتیو و شیشه های لمینت نیز استفاده نمود. انواع شیشه خم با توجه به نوع شیشه استفاده شده در زمان تولید و فرایند تولید دسته بندی می شوند که ویژگی هایی خاصی به نتیجه نهایی می بخشند.


کاربرد شیشه خم


استفاده از شیشه خم چه مزایایی دارد؟

 از آنجایی که برای تولید شیشه خم می توان از انواع شیشه های ایمنی یا حتی شیشه های تزئینی استفاده کرد، در نتیجه هر کدام از انواع شیشه خم می توانند مزایای خاصی را ارائه کنند. به طور کلی مزایای استفاده از شیشه خم عبارتند از:

•     ساخت و طراحی وسایل و دکوراسیون های خاص و شیک با تنوع الگوها

•     مدرن و منحصر به فرد بودن شیشه خم نسبت به سایر شیشه ها

•     استحکام و مقاومت بالا

•     سازگاری با محیط زیست

•     ساخت وسایل شفاف همچون مبلمان شیشه ای و بسیاری دیگر

•     مقاوم در برابر تغییرات دما

•     ماندگاری طولانی مدت و نگهداری آسان


کاربرد شیشه خم

استفاده از شیشه خم در بسیاری از موارد سبب افزایش زیبایی شکل نهایی کار خواهد شد. از این نوع شیشه در موارد بسیاری می توان استفاده نمود، از جمله مهم ترین مصارف شیشه خم می توان به استفاده از آن در نماهای شیشه ای ساختمان ها (ساخت ساختمان هایی که در نمای آن ها قوس وجود دارد)، انواع پنجره های قوس دار، استفاده در انواع میز و صندلی با فرم های خمیده، پله شیشه ای ، استفاده در یخچال های فروشگاهی ، ویترین های دکوری ، درب ها و... اشاره کرد.

فرایند خمیده کردن شیشه می تواند روی شیشه سکوریت یا شیشه لمینت انجام شود که باعث افزایش ایمنی و امکان به کار گیری آن در محلی که به ایمنی بالایی نیاز است مانند نمای شیشه ای را فراهم میکند. همچنین به دلیل استفاده از انواع شیشه ایمنی در تولید شیشه خم می توان گفت که این شیشه ها توانایی بیشتری دربرابر بار مکانیکی، حرارت و تغییر دما دارد.


فرایند ساخت شیشه خم چگونه است؟

روش های گوناگونی با توجه به پیشرفت فناوری امروزه جهت تولید شیشه خم وجود دارد که می توان به روش های خم کردن و سپس حرارت دادن ، خم شدن گرم ، خم شدن سرد و یا خم شدن لمینت اشاره نمود.

یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن افراد را به خود مشغول نماید نحوه خم شدن و فرم گرفتن شیشه خم می باشد، در واقع انجام این کار با استفاده از حرارت بسیار زیاد انجام می گیرد. شیشه سکوریت یا شیشه نیمه سکوریت طی حرارتی تا 680 درجه سانتی گراد به حالت مذاب (خمیری شکل) در خواهد آمد و شیشه داخل کوره خمشی قرار خواهد گرفت که در چنین حالتی می توان به شیشه فرم دلخواه را داد.


شیشه خم


با استفاده از شابلون های مخصوص مقدار مورد نظر خم در شیشه محاسبه و توسط قالبی که شیشه در آن در حال حرارت دیدن است (به صورت هم زمان)، شیشه مورد نظر تولید می گردد. یکی دیگر از روش های کاربردی به جهت فرایند تولید شیشه خم ، حرارت دیدن شیشه و سپس ریختن آن در قالب می باشد؛ پس از آن که دمای شیشه کم می شود، شیشه فرم قالب را به خود خواهد گرفت.

در هر دو روش معرفی شده شیشه به دو صورت عرضی یا طولی قابلیت خم شدن را دارد اما در کل انجام روند خم کردن شیشه در حالت طولی نبست به عرضی از کیفیت بیشتری برخوردار می باشد. پیچ دادن شیشه در جهتی که در آن جریان دارد، خمش طولی و پیچش آن در سراسر جریان شیشه، خمش عرضی نام دارد. پس از انجام فرم دهی به شیشه ، با استفاده از کم کردن ناگهانی دما و شوک به شیشه فرآیند سکوریت کردن شیشه بر روی شیشه خم انجام خواهد گرفت.


قیمت شیشه خم

شاید نکته مهمی که بسیاری از افراد درباره آن سوال داشته باشند هزینه شیشه خم می باشد. با توجه به این که تولید و اجرای این شیشه نیاز به تخصص و فرآیند خاصی دارد، قیمت شیشه خم نسبت به بسیاری از انواع شیشه ها هزینه بالاتری را به همراه دارد. به طور مثال برای تولید شیشه سکوریت مراحل کمتری جهت ساخت نسبت به شیشه خم وجود دارد که می توان متوجه قیمت بالاتر شیشه خم شد.

به همین دلیل ممکن است در معدود فضاها و مکان هایی از شیشه خم استفاده شود و تنها برای پروژه های گران قیمت ساختمانی از شیشه خم در تیراژ بالا استفاده گردد. همچنین باید توجه داشته باشید که شیشه خم سکوریت، نسبت به شیشه خم لمینت قیمت پایین تری دارد، زیرا فرایند تولید آن کوتاه تر می باشد؛ یعنی نوع شیشه انتخابی، ضخامت و اندازه آن در تعیین قیمت شیشه خم نقش اساسی دارند.


جهت آگاهی از هزینه دقیق خرید شیشه خم می توانید با کارشناسان شرکت ترنج آذین در ارتباط باشید تا علاوه بر دریافت قیمت از مشاوره این کارشناسان با تجربه در خصوص انتخاب نوع مناسب شیشه بهره مند شوید. شرکت ترنج آذین با سال ها تجربه در زمینه تولید انواع شیشه آماده ارائه بهترین خدمات به شما عزیزان می باشد.

پست الکترونیک

info@toranjglass.com

amin.trj70@gmail.com

تلفن تماس

تلفن : 44733769

موبایل و واتساپ : 09212585523

آدرس اینستاگرام : @toranjglassco

آدرس

بزرگراه شهید آبشناسان غرب به شرق - خیابان سردار جنگل جنوب - کوچه ی طباطبایی - کوچه ی زاگرس - پلاک 9 واحد 7