نوعی از شیشه که در موارد مختلفی استفاده می شود، شیشه سکوریت یا شیشه نشکن نام دارد. قطعا بسیاری از افراد با اسامی شیشه سکوریت و شیشه لمینت آشنا باشند اما ممکن است با کاربرد و خصوصیات آنها آشنایی نداشته باشند. شرکت سازه های شیشه ای ترنج آذین با تولید شیشه سکوریت مفتخر به ارائه این نوع محصول با بهترین کیفیت ممکن می باشد.


تاریخچه ساخت و تولید شیشه سکوریت

شیشه نشکن یا شیشه سکوریت برای اولین بار در سال 1929 میلادی تولید شد، با توجه به پیشرفت هایی که در علم و تکنولوژی در اوایل قرن 19 در دنیا به وجود آمد تولید شیشه نیز همپای سایر تکنولوژی ها پیشرفت هایی نمود که به سبب آن تولید شیشه سکوریت ساخته شد.

نحوه ساخت شیشه سکوریت در آن دوران با حال تفاوت های بسیاری داشته و شیشه نشکن با استفاده از دستگاه های مکانیکی و یا دستی ساخته می شد. در کشور ایران برای اولین بار شیشه نشکن در حدود 50 سال پیش تولید شد و کارخانه میرال اولین کارخانه تولید کننده این نوع شیشه در ایران بود. با مرور زمان و افزایش کارخانجات تولید شیشه سکوریت تولید این شیشه به میزان قابل توجهی افزایش یافت به طوری که امروزه کشور ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان شیشه های ایمنی از جمله شیشه سکوریت در خاورمیانه به شمار می رود.


شیشه سکوریت چیست؟

شیشه های سکوریت که با نام شیشه میرال هم شناخته می شوند به شیشه هایی می گویند که برای افزایش استحکام شیشه معمولی تهیه می شود. طی فرآیندی در کوره های المنتی یا کانوکشن با حرارت دادن 650 تا 700 درجه و سپس دمیدن هوای سرد به هر دو سطح شیشه (کوره ی کانوکشن) سریعا سرد شده که در این فرآیند لایه های بیرونی آن سریع تر از لایه های داخلی خنک می گردد. این فرآیند موجب استحکام 5 تا 6 برابری شیشه ها شده و در صورت شکستن به تکه های بسیار ریز تبدیل می شوند که احتمال آسیب را از بین می برند.

از شیشه سکوریت عموماً در نما یا ویترین فروشگاه ها، پنجره ها، کابین دوش شیشه ای، نمایشگر ها و درب های شیشه ای می توان استفاده کرد. افزودن ویژگی سکوریت به شیشه خصوصیت های اساسی شیشه مانند انتقال نور یا انعکاس حرارت خورشیدی را تغییر نمی دهد.


تفاوت شیشه های سکوریت با سایر شیشه ها

با توجه به تعریفی که در بالا گفته شد تفاوت اصلی شیشه سکوریت با سایر شیشه های میزان مقاومت بسیار بالای آن (تا 5 برابر مقاومت بیشتر) نسبت به انواع دیگر شیشه ها می باشد که این تمایز سبب استفاده این نوع شیشه در مکان های بخصوص که امکان آسیب زیاد است می شود.

همانطور که گفته شد چنانچه بر اثر نیروی بسیار زیاد شیشه سکوریت دچار شکستگی شود با توجه به نوع ساخت آن کمترین خطر را برای افراد به وجود خواهد آورد. هنگام شکستن این نوع شیشه قطعات آن به تکه هایی بسیار ریز و بدون لبه های تیز تبدیل می شود که این امر در حفاظت افراد در برابر شکستن شیشه بسیار حائذ اهمیت می باشد. اما در سایر شیشه های قطعات آن ها هنگام شکستن بسیار تیز و با ابعاد مختلف می باشد که خطر جانی به همراه دارد.


از دیگر تفاوت ها در تولید شیشه سکوریت میزان مقاومت آن ها در برابر حرارت می باشد به طوری که شیشه های معمولی در میزان مقاومتشان در برابر حرارتی معادل 60 درجه سانتیگراد می باشد اما شیشه سکوریت حرارتی معادل 300 درجه سانتیگراد را می تواند بدون آسیب تحمل کند. این مزیت در هنگام آتش سوزی بسیار مورد توجه می باشد.

شیشه سکوریت


پس مهم ترین مزایای شیشه سکوریت نسبت به سایر شیشه ها موارد زیر می باشد:

•      استحکام بسیار بالا

•      مقاومت زیاد در برابر حرارت

•      امنیت آن پس از شکستن و عدم آسیب رسانی

•      از شیشه سکوریت می توان در مکان های مختلف استفاده نمود.


اما شیشه سکوریت معایبی هم نیز دارد که یکی از این معایب غیر قابل تغییر بودن اندازه و فرم آن پس از انجام سکوریت کردن شیشه می باشد.


شباهت شیشه سکوریت با سایر شیشه ها

از نظر شباهت شیشه نشکن می توان به ضخامت یکسان آن با سایر شیشه ها و همچنین شفافیت آن همانند دیگر شیشه ها اشاره کرد. علاوه بر این شیشه سکوریت از نظر وزن هیچ تفاوتی با سایر شیشه ها با ضخامت یکسان ندارد.

ابعاد شیشه :

از نظر ابعاد سایز های شیشه سکوریت و شیشه معمولی می تواند یکسان باشد و با یکدیگر شباهت دارند، این بدین معناست که هر کدام از انواع شیشه ها می توانند دارای سایز بندی های مختلفی باشند.

وزن شیشه سکوریت و سایر شیشه ها:

از نظر وزن نیز شیشه میرال و شیشه خام در سایز یکسان برابر می باشند.

ویژگی های ظاهری شیشه:

چنانچه کارخانه تولید کننده شیشه سکوریت و شیشه خام یکی باشد و هردو نوع شیشه دارای ضخامت و سایز یکسان باشند از نظر ظاهر با یکدیگر هیچ تفاوتی نخواهند داشت. البته برخی دیگر از ویژگی ها همچون ابزار کار شده در دور شیشه ، رنگ و... می بایست در شرایط یکسان باشد.

میزان شفاف بودن شیشه:

در شیشه سکوریت میزان شفافیت با شیشه معمولی هیچ تفاومتی ندارد و فرآیند سکوریت کردن آن تاثیری در آن نخواهد داشت.


چگونه شیشه سکوریت را از شیشه معمولی تشخیص دهیم؟

روش هایی جهت تشخیص سکوریت بودن شیشه وجود دارد که بر اساس آن ها می توان شیشه مورد نظر خود را تست و بررسی نمود. این روش ها عبارتند از:

•     با توجه به این که شیشه سکوریت در برابر ضربه مقاومت بالایی دارد طی اولین ضربه محکم می تواند امتحان خود را پس داده و چنانچه در برابر شدت ضربه مقاومت کرد می توان گفت شیشه مورد نظر نشکن می باشد.

•     تمامی شیشه های میرال ویژگی خش ناپذیری در برابر الماس را دارند که یکی از مطمئن ترین راه ها جهت تفاوت شیشه سکوریت و شیشه آنیل می باشد.

•     دیگر ویژگی شیشه سکوریت که آن را با سایر شیشه ها متمایز می سازد مواج دیده شدن آن در زاویه دید 5 درجه می باشد.

•     چنانچه شیشه سکوریت را به کمک عینک مخصوص پلارید ببینیم در داخل آن شاهد دایره هایی با سایز های مختلف خواهیم بود.

شیشه سکوریت چیست؟


در چه مکان هایی از شیشه سکوریت استفاده می شود؟

شیشه سکوریت با توجه به خصوصیات آن در مکان های مختلف از جمله شیشه اتومبیل و یا ساختمان سازی و ... مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از مکان هایی که بیشتر از این نوع شیشه استفاده می گردد عبارتند از:

✔ فروشگاه، بانک ها و ویترین مغازه ها در ابعاد بزرگ (شیشه سکوریت جامبو سایز)

✔ استفاده از شیشه سکوریت در اتومبیل ها

✔ استفاده از شیشه میرال در درب های ساختمان هایی که بدون قاب می باشند و احتمال خطر شکستن زیاد است.

✔ شیشه سکوریت برای حفاظ پله ، بالکن هایی با حفاظ شیشه ای و یا پله های شیشه ای که نیازمند مقاومت بالایی در آن ها می باشد.

✔ پارتیشن شیشه ای

✔ استفاده از شیشه سکوریت در پله های فرار که شیشه سکوریت دودبند نام دارد.


مراحل ساخت شیشه سکوریت چگونه می باشد؟

هدف از فرآیند سخت شدن در درجه اول بهبود دوام ساختاری و استحکام حرارتی شیشه سکوریت و در نتیجه افزایش انعطاف پذیری و توانایی آن برای مقاومت در برابر حرارت است. شایان ذکر است که شیشه سکوریت را نمی توان پس از سفت شدن دوباره برش داد و باید قبل از فرآیند سفت شدن بریده شود. این نوع شیشه همانند سایر شیشه ها از مراحل مختلفی جهت ساخت پیروی می کند که این مراحل به ترتیب عبارتند از:

•     برش دادن شیشه معمولی در سایز و ابعاد مختلف

•     چک کردن شیشه جهت نبود هرگونه ایراد و نقص در آن

•     در این مرحله لبه های شیشه که در هنگام برش امکان زبری دارند صیقل داده می شود.

•     پس از صیقل به دلیل این که امکان پخش شدن دانه های کوچک سیلیس ناشی از ابزار زنی (دیاموند) لبه ی شیشه وجود دارد می بایست شیشه به طور کامل شسته شود تا مشکلی جهت سکوریت کردن شیشه به وجود نیاید.

•     شیشه پس از شست و شو در دمایی بین 650 تا 700 درجه سانتی گراد حرارت خواهد دید.

•     پس از گرما دیدن بلافاصله شیشه ها سرد خواهند شد. در این مرحله استحکام شیشه افزایش خواهد یافت؛ سرعت سرد شدن شیشه در این مرحله در قدرت و استحکام آن نقش اصلی را ایفا می نماید.


قیمت شیشه سکوریت

با توجه به اینکه شیشه سکوریت در ابعاد و ضخامت های مختلف تولید می شود ممکن است دارای قیمت های مختلفی باشد، همچنین انواع مختلف آن سبب گوناگونی قیمت شیشه سکوریت می گردد. قیمت شیشه های سکوریت بسته به عوامل بسیاری از جمله هزینه های شیشه خام، عوارض سوخت و انرژی، هزینه های حمل و نقل، رقابت تجاری، اختیار مشتری و قیمت های تجاری متفاوت است.  مورد دیگری که می تواند بر هزینه شیشه سکوریت تاثیر داشته باشد، ویژگی های اضافی شیشه انتخابی مانند شیشه کنترل خورشیدی یا ضد حریق می باشد، به عبارتی می توان گفت نوع کاربری این محصول نیز می تواند در قیمت نهایی محصول تاثیر داشته باشد.


چنانچه قصد مشاوره یا خرید شیشه نشکن را دارید می توانید با شرکت سازه های شیشه ای ترنج آذین در ارتباط باشید.


شیشه سکوریت دودبند

Toranj Glass

شیشه سکوریت دودبند

ساختمان های امروزی جهت دریافت اجازه ساخت و افزایش تامین امنیت نیازمند پیاده سازی نکاتی بر اساس قوانین ساختمان می باشند. امروزه الزاماتی خاص که توسط مقررات ملی ساختمان تدوین می شود می بایست در ساختمان ها رعایت شود تا مجوز های لازم را کسب نمایند. یکی از الزامات مهم در ساختمان های امروزی، وجود پله های فرار در ساختمان است که درب های آن می بایست معیار های معینی را داشته باشند، بهترین نوع شیشه قابل استفاده در درب های پله فرار ، شیشه سکوریت دودبند می باشد.

شیشه سکوریت فروشگاه و مغازه

Toranj Glass

شیشه سکوریت فروشگاه و مغازه

یکی از ملزوماتی که فروشگاه ها و مغازه ها به منظور جلب و ترغیب مشتری برای خرید از آن ها بدان نیاز دارند ، استفاده از دکور خاص و زیبا است که این امر با استفاده از شیشه سکوریت فروشگاه و مغازه میسر می شود. استفاده از شیشه سکوریت در ویترین و نمای فروشگاه ها و مغازه ها حداکثر استفاده از نور طبیعی و دید به فضای مورد نظر را به مخاطبان می دهد که این خود باعث جذب مشتری به داخل فروشگاه می گردد.

شیشه های جامبو سایز یا ابعاد ویژه

Toranj Glass

شیشه های جامبو سایز یا ابعاد ویژه

یکی از انواع شیشه های پر مصرف در صنایع ساختمانی شیشه سکوریت می باشد که به نام های شیشه نشکن یا شیشه میرال نیز معروف است. تفاوت شیشه سکوریت و شیشه آنیل یا سایر انواع شیشه در ظاهر اولیه به چشم نمی آید و ظاهر یکسان و شفافی دارند، اما نحوه ساخت آن ها به جهت نیاز استحکام و مقاومت بیشتر با سایر شیشه ها متفاوت است. از زیر مجموعه های این نوع شیشه، شیشه سکوریت جامبو سایز می باشد که دارای سایزهای بسیار بزرگ بوده و در مکان های خاصی مانند ویترین فروشگاه ها و نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.