ممکن است فکر کنید که ساخت سازه های شیشه ای منحنی مانند آباژورها، نماها یا مبلمان شیشه ای به دلیل ظاهر شیک و ساده آنها آسان است، اما در واقع ساخت آنها بسیار پیچیده است. به دلیل فرآیندهای بسیار تخصصی تولید شیشه خم، تنها تعداد معدودی از تولیدکنندگان در کشور وجود دارند که قادر به تولید این نوع شیشه هستند.


با استفاده از شیشه خم، طراحان و معماران قادر به ایجاد سازه ها و پنل های مختلف شیشه ای در ابعاد و اشکال متفاوت برای محصولات و ساختمان ها هستند.


شیشه خم چیست؟

شیشه خم که به آن شیشه منحنی نیز می گویند، شیشه ایست که با خمش گرانشی آنیل شده یا با خمش عملیات حرارتی از نقطه نرم شدن خود عبور کرده و به شکل منحنی شکل گرفته است. در واقع همه شیشه ها پس از تولید تخت هستند، اما همانطور که می دانید در دمای بالا شیشه نرم شده و امکان حالت دادن به آن وجود دارد. شیشه خم کاربردهای بسیاری در ساختمان های مسکونی و تجاری دارد و علاوه بر قطعات کوچک برای سازه بزرگ ساختمانی مانند پنجره ها، سقف ها و نماهای شیشه ای قابل استفاده می باشد. یکی از دیگر مزایای سازه های شیشه ای که شیشه خم نیز از آن مستثنی نیست، امکان استفاده از انواع شیشه های ایمنی و یا شیشه های رنگی یا مات برای تولید شیشه منحنی می باشد. با توجه به تخصصی بودن مراحل تولید شیشه خم و فرآِیندهای طولانی تر ساخت این نوع شیشه، هزینه شیشه خم نسبت به سایرین بیشتر بوده و همین امر می تواند باعث شود بسیاری از سازندگان ساختمان ها برای کاهش هزینه ها مصالح دیگری را ترجیح دهند.

خرید شیشه خم


انواع شیشه خم

شیشه خم یک عنصر رایج در بسیاری از پروژه های داخلی مدرن و فضاهای تجاری است؛ خواه برای پلکان، پارتیشن یا بالکن استفاده شود، استفاده از شیشه خم در هر یک از بخش های دکوراسیون یک روش عالی برای مدرنیزه کردن فضا است و در عین حال روشنایی بیشتر و ظاهر بزرگتر را به همراه دارد. با این حال، تمام شیشه های منحنی بکار برده شده در ساختمان یکسان نیستند، فرآیندهای مختلف سبک های مختلفی از شیشه را ایجاد می کنند که از نظر قیمت، سازگاری و استحکام متفاوت می باشند. به عنوان مثال برای نماهای شیشه ای منحنی در ساختمان های تجاری، از محصولات شیشه ای دارای کنترل خورشیدی استفاده می شود که با توجه به ظاهر نما، اشکال مختلفی از محصولات شیشه ای منحنی را در بر میگیرد.


روش ساخت شیشه خم یکی از سه روش متمایز می باشد که سه نوع اصلی شیشه خم ایجاد می کند و هر کدام برای کاربردهای مختلف مناسب هستند:

· شیشه خم آنیل شده

· شیشه خم سکوریت (مقاوم در برابر ضربه)

· شیشه خم لمینت (مقاوم در برابر ضربه)


حداکثر اندازه ها، زاویه ها و منحنی های شعاع شیشه خم به ضخامت شیشه ای که استفاده می شود و طیف وسیعی از کاربردها در تاسیسات معماری بستگی دارد. حداکثر زاویه شیشه خم 90 درجه است و با اندازه های شعاع کوچک می تواند انحناهای بسیار تند و خم های U شکل را برای جنبه های تزئینی شیشه ایجاد کند.


شیشه خم چگونه تولید می شود؟

شیشه های خمیده از دیرباز مورد توجه سازندگان بوده است؛ فرآیند ایجاد شیشه های خمیده با کیفیت بالا در طول سال ها تکامل یافته است. مراحل تولید شیشه خم همیشه با یک تکه شیشه معمولی و مسطح شروع می شود، سپس این شیشه صاف به اندازه مورد نیاز برش داده شده و با استفاده از لامپ UV تمیز می شود تا گرد و غبار و ذراتی که ممکن است باعث ترک خوردن آن شوند بررسی شود. یک قالب فولادی به عنوان پایه بر اساس اندازه گیری های انحنا ساخته می شود و به شکل دلخواه خم می شود، برای اطمینان از اینکه شیشه در طول فرآیند حرارت دادن به قالب فولادی نمی چسبد، با مواد شوینده، مخلوطی از کربنات کلسیم و خاک رس روی شیشه پوشانده می شود.


زمانی که قالب فولادی کامل شد، آن را حدود یک ساعت گرم می کنند، زیرا گرم شدن آن نسبت به شیشه بیشتر طول می کشد؛ هر گونه اختلاف دمای زیاد بین قالب و شیشه می تواند باعث خرد شدن شیشه شود. قالب گرم شده از کوره خارج می شود و سپس شیشه روی آن قرار گرفته و دوباره داخل کوره می رود. در این مرحله دمای کوره به 700 درجه سانتیگراد افزایش می یابد، در این حالت مولکول های درون شیشه شروع به افزایش سرعت کرده و کمی ذوب و خم می شوند و به شکل قالب در می آیند. سپس کوره به آرامی خنک می شود تا تولید شیشه خم کامل شود؛ این فرآیند از این جهت پیچیده است که تغییرات بیش از حد دما در مدت زمان کوتاه می تواند باعث خم شدن ناهموار شیشه شود.


روش دیگری برای تولید شیشه خم

اگرچه روش گفته شده که به عنوان خمش گرانشی شناخته می شود، تولید شیشه خم با شکل های زیادی را امکان پذیر می کند، این روش زمان بر است و پوشش باید دوره گرمایش طولانی تری را تحمل کند. روش دیگری نیز برای تولید شیشه خم وجود دارد به نام خمش حرارتی؛ با فرآیند خمشی حرارتی، شیشه بلافاصله پس از رسیدن به انحنای مورد نظر به سرعت خنک می شود تا استحکام آن افزایش یابد. در این روش پس از گرم شدن، شیشه در داخل کوره به ایستگاه خمشی منتقل می شود و به شعاع هدف خم می شود. این منحنی ها می توانند به شکل استوانه ای ساده تا اشکال آزاد سه بعدی پیچیده تر باشند. در این روش شیشه را می توان در جهتی که جریان دارد انحنا داد که به خمش طولی شناخته می شود و همچنین به صورت عرضی در سراسر جریان شیشه خم کرد که به آن خمش عرضی می گویند.

شیشه خم


مزایای استفاده از شیشه خم

چندین روش متداول دیگر برای انحنا یا خم کردن شیشه وجود دارد اما شعاع خمش در آنها متفاوت است، اما به طور کلی هرچه شیشه مورد استفاده نازک تر باشد خم شدن آن از نظر مکانیکی راحت تر می باشد. همانطور که گفته شد کاربردهای مختلفی برای شیشه خم وجود دارد، از قطعات کوچک در میز و آکواریوم تا پنل های بزرگ برای پارتیشن و نما. در کنار کاربردهای فراوان، مزایای شیشه خم نیز بسیار زیادند و شامل موارد زیر می شوند:

1- اول از همه، شیشه خم سکوریت، نوعی شیشه ایمنی است و در برابر فشار مقاومت بالایی دارد؛ بنابراین در جایی که به درجه بالایی از ایمنی نیاز است، مانند پنجره ها، دیوارها، نرده ها یا نورگیرها، شیشه سکوریت منحنی به یکی از اولین انتخاب ها تبدیل می شود.

2- علاوه بر استحکام بالای شیشه خم، قابلیت کاهش عبور صدا نیز این شیشه را برای پارتیشن های اداری یا درب ها و پنجره های مسکونی ایده آل می کند. همچنین این نوع شیشه دوام بالایی در برابر تغییرات دما دارد و می تواند برای بخش های بیرونی ساختمان نیز استفاده شده و به کاهش هزینه ها کم ککند.

3- استفاده از سازه های شیشه ای منحنی این امکان را می دهد که برای نظافت آن زمان کوتاهی صرف کنید و تمامی آلودگی ها و کثیفی های روی آن را با یک محلول شیشه پاک کن از بین ببرید.

4- شیشه خم ظرافت و انرژی را به هر فضای طراحی شده، چه بخش بزرگی از یک ساختمان و چه فقط بخش کوچکی از لوازم خانگی می آورد. با بازتاب نور و امکان ورود نور طبیعی به فضای داخلی، شیشه خم زیبایی را در کنار ایمنی به ارمغان می آورد.