امروزه شیشه به عنوان یک عضو جدا ناپذیر در زندگی انسان ها به شمار می رود، بیشترین کاربرد آن را می توان در وسایل روزمره و یا ساختمان ها مشاهده نمود. یکی از کاربردهای عمده شیشه که سال ها مورد استفاده معماران در طراحی ساختمان ها قرار گرفته است نمای شیشه ای می باشد.

از دیرباز و در معماری سنتی از شیشه به عنوان رکن اصلی در نمای ساختمان به شکل ها و در اندازه های متفتوت استفاده می شد، علت اصلی استفاده از شیشه در معماری سنتی عبور نور به فضای داخلی به دلیل شفافیت شیشه بود. شیشه رنگی یکی دیگر از مهم ترین انواع شیشه ها در گذشته برای استفاده در نمای ساختمان ها بود که امروزه در بسیاری از معماری های سنتی قابل رویت است.


با پیشرفت تکنولوژی در زمینه تولید شیشه انواع مختلفی از آن برای مصارف گوناگون ساخته شد که سبب استفاده این وسیله در بسیاری از مکان ها شد؛ همچنین این پیشرفت سبب شد معماری وارد دوره جدیدی شود که به آن معماری مدرن می گویند. در این دوره استفاده از نمای شیشه ای بیشتر از قبل طرفدار پیدا کرد، به طوری که امروزه بسیاری از ساختمان ها و برج ها از انواع نماهای شیشه ای بهره می برند. بهره گیری از شیشه سکوریت که مقاومت بالا در برابر عوامل آب و هوایی مانند گرما و سرمای شدید یا مقاومت در برابر شکستن و امنیت بالای آن در صورت شکستن را دارا است، سبب شده معماران در طراحی بسیاری از ساختمان ها از نمای شیشه ای که زیبایی نما را دو چندان می کند استفاده نمایند. تنوع شیشه های ایمنی موجود برای به کار بردن در نما به معماران و طراحان اجازه می دهد تا هر جنبه ای از عملکرد را کنترل کنند، از کنترل حرارتی و خورشیدی گرفته تا امنیت، رنگ و طراحی کلی ساختمان.


نمای شیشه ای چیست؟

از دیرباز تاکنون شیشه به عنوان دریچه ای برای چشم انداز بیرونی و استفاده از نور طبیعی کاربرد دارد. با پیشرفت تکنولوژی و معماری مدرن این امکان فراهم شده که نماهای شیشه ای بیشتر از قبل در ساختمان ها استفاده شوند که سهم قابل توجهی در صرفه جویی انرژی های تجدید ناپذیر ایفا می کند و از لحاظ زیبایی بهترین اثرهای معماری را از خود به جای گذاشته است. به پوشش شیشه ای نمای بیرونی ساختمان، نمای شیشه ای گفته می شود؛ جدا از اینکه نمای شیشه ای ظاهری معاصر و در عین حال باز به یک ساختمان مدرن می بخشد، عایق صدا و گرما نیز می باشد که آن را به یک انتخاب مورد علاقه تبدیل می کند.

 به دلیل ویژگی هایی مانند ایمن بودن و ضد زلزله بودن و همچنین سرعت اجرای بالا و مزایای دیگری همچون عایق بودن حرارتی و رطوبتی و صوتی، کارفرمایان را به استفاده از نماهای شیشه ای در برج ها و ساختمان های بلند مرتبه مشتاق کرده است. در ساخت و سازهای ساختمان های مدرن، به دلیل سادگی ماده اولیه، حجم وسیعی از نماهای شیشه ای به کار گرفته می شود و به دلیل وجود انواع شیشه ها، ساخت طیف وسیعی از طرح ها امکان پذیر است. نماهای شیشه ای به دلیل اینکه جدا از ساختمان اجرا و سپس متصل می شوند و همچنین بار ساختمان را متحمل نمی شوند به سازه های خود ایستا معروفند.


نمای شیشه ای


مزایای استفاده از نمای شیشه ای:

•     استفاده از شیشه های چند جداره در نمای شیشه ای به جهت عایق کردن دما و صوت

•     افزایش ایمنی با استفاده از مصالح مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی بد

•     سطح صاف و براق شیشه ویژگی جلوگیری از گرد و غبار را افزایش داده و برای نظافت راحت تر است.

•     کاهش مصرف انرژی و استفاده بهینه از نور خورشید در فضای داخل ساختمان

•     کاهش بار کلی ساختمان (بار مرده) به جهت استفاده از نمای شیشه ای به جای مصالح ساختمانی

•     افزایش سرعت اجرای کار نسبت به سایر نما ها

•     زیبایی نمای ساختمان از محیط خارجی و همچنین دید زیبا و چشم نواز از داخل ساختمان به بیرون

•     امکان استفاده از شیشه سندبلاست یا شیشه های رنگی و طرح دار برای افزایش حریم شخصی و زیبایی نما

•     قیمت نمای شیشه ای مقرون به صرفه تر از دیگر نماها می باشد.


البته ورود نور خورشید به داخل ساختمان چنانچه کنترل شده نباشد منجر به افزایش نا مناسب دما در داخل محیط ساختمان شده و بر لوازم و مبلمان نیز اثر بدی دارد، برای جلوگیری از این اتفاق می توان از شیشه رنگی، شیشه های کنترل خورشیدی و یا پرده های داینامیک استفاده نمود. همچنین در اثر بارش باران یا برف امکان کاهش جلوه و زیبایی نمای شیشه ای و همچنین کاهش دید از داخل ساختمان وجود دارد که  می بایست در سال حداقل 2 بار این نما شسته شود.


انواع نمای شیشه ای

✔      نمای شیشه ای اسپایدر

✔      نمای شیشه ای فریم لس

✔      نمای شیشه ای کرتین وال


نمای شیشه ای اسپایدر جزء مرسوم ترین نماها در ساختمان ها به شمار می رود، این نما با استفاده از شیشه سکوریت و شیشه لمینت ساخته می شود و نصب آن بدین گونه است که از پشت نما اتصالات به شیشه متصل می شود و فریم و اتصالات از بیرون به چشم نمی خورند. نوع اتصالات در این نمای شیشه ای نقطه ای هستند و از نظر ظاهری ما بین نمای شیشه ای فریم لس و کرتین وال شیشه ای در نظر گرفته می شود. در نمای شیشه ای اسپایدر معمولا از شیشه سکوریت با قطر 6 میلیمتر استفاده می شود و از این نوع نما می توان در فروشگاه ها و مراکز تجاری بهره گرفت. به دلیل ویژگی های ضد زلزله بودن و مقاومت در برابر طوفان و همچنین استفاده از اتصالات فولادی از نمای شیشه ای اسپایدر در ساختمان های بسیار بلند استفاده می شود.


نماهای شیشه ای


نمای شیشه ای کرتین وال یا پرده ای جزء زیباترین نماهای شیشه ای به حساب می آید، این نما به صورت یکپارچه از شیشه ساخته می شود که هیچ وزنی به ساختمان اضافه نمی کنند. از مزایای این نمای شیشه ای می توان به جلوگیری از ورود رطوبت ، صدا و همچنین عایق حرارتی بودن آن اشاره کرد که با استفاده از لاستیک های پلاستیکی در فضای بین شیشه ها انجام می شود. روش تولید نمای شیشه ای کرتین وال و اجرای آن دارای سه نوع مختلف می باشد که عبارتند از: درپوش دار، فریم لس کامل و نیمه درپوش دار. در نمای شیشه ای کرتین وال از اتصالاتی با ستون ها و طبقات استفاده می شود و معمولاً از پروفیل های آلومینیومی به عنوان فریم بین شیشه ها استفاده می شود.


نمای شیشه ای فریم لس نیز همانطور که از نام آن مشخص است به گونه ای ساخته می شود که فریم های طراحی شده در فضای بین شیشه ای غیر قابل رویت بوده که این کار سبب افزایش زیبایی نما می شود. پیش از نصب شیشه ها در نما با استفاده از پروفیل فلزی نمای ساختمان شبکه بندی می شود که می توان در رنگ های مختلف این کار را انجام داد، سپس اقدام به نصب شیشه بر روی این شبکه می شود. این مدل از انواع نماهای شیشه ای برای مدرن تر شدن ساختمان ها استفاده شده و میزان ورود نور طبیعی و منظره بیرون را به حداکثر می رسانند. به دلیل شرایط تولید نمای شیشه ای فریم لس، عایق کمتری نسبت به سایر مدل ها وجود دارد اما از نظر زیبایی بخشی و شرایط ایمنی چیزی کم نخواهد داشت.


قیمت نمای شیشه ای

عوامل مختلفی در قیمت نمای شیشه ای تاثیرگذار می باشد که مهم ترین این عوامل عبارتند از : نوع شیشه مورد استفاده در نما ، تعداد و ابعاد شیشه مورد استفاده، نوع اجرای نمای شیشه ای ( اسپایدر و...)، جنس و مدل پروقیل ها و فریم های مورد استفاده و... . به طور کلی به دلیل استفاده زیادتر از پروفیل ها و اتصالات بیشتر، قیمت کرتین وال شیشه ای بیشتر و به دلیل کمتر بودن این اتصالات، قیمت نمای شیشه ای فریم لس ارزانتر می باشد.

بنابراین چنانچه قصد استفاده از نمای شیشه ای در ساختمان خود را دارید می توانید با کارشناسان شرکت ترنج آذین جهت اطلاع از قیمت نمای شیشه ای در ارتباط باشید.


نمای شیشه ای اسپایدر

Toranj Glass

نمای شیشه ای اسپایدر

یکی از خدمات ارائه شده توسط شرکت ترنج آذین تولید نمای شیشه ای ساختمان ها در انواع و اقسام مختلف می باشد. امروزه کاربرد نمای شیشه ای در ساختمان ها پیش از پیش افزایش یافته و طراحان در صدد طراحی نمای ساختمان ها با استفاده از شیشه هستند. اما نماهای شیشه ای دارای انواع مختلفی می باشد که یکی از پرطرفدارترین انواع آن که در بسیاری از نما ها دیده اید نمای شیشه ای اسپایدر می باشد.

کرتین وال شیشه ای

Toranj Glass

کرتین وال شیشه ای

با توجه به ساختار مدرنی که شیشه امروزه می تواند در ساختمان ها ایجاد نماید ، استفاده از این متریال برای نمای ساختمان ها بسیار محبوب می باشد. نمای شیشه ای جز بهترین نما ها برای ساختمان ها بشمار می رود که دارای مزایای بسیاری می باشد. اما نمای شیشه ای با توجه به پیشرفت دانش دچار تغییر و تحولاتی در ساختار شیشه و نحوه اجرا شده است که به همین دلیل امروزه شاهد انواع مختلفی از آن در نمای ساختمان ها هستیم.

نمای شیشه ای فریم لس

Toranj Glass

نمای شیشه ای فریم لس

یکی از روش های نسبتا قدیمی به منظور ایجاد نمای شیشه ای در طراحی ساختمان ها نمای شیشه ای فریم لس می باشد.نمای فریملس به نسبت کرتین وال و اسپایدر قدیمی تر است و سیستم آن به گونه ای است که قاب های آلومینیومی که فریم باریکی دور شیشه دارند و به سازه ی آهنی که از قبل طراحی و اجرا شده متصل می شوند و به نسبت سیستم کرتین وال و اسپایدر عایق حرارتی و صوتی و رطوبتی کمتری دارند.این سیستم از نما با آمدن سیستم به روز و جدید کرتین وال تقریبا منسوخ شده است اما به دلیل ارزانتر بودن این نوع نما هنوز مورد استفاده معماران قرار می گیرد.