با ارتقاء سطح کیفی شیشه ها و تغییر استفاده از آن در ساختمان های مسکونی از بخشهای تزئینی به بخش های کاربردی، متریال هر قسمت از ساختمان می تواند شیشه باشد. قسمت های مختلفی مانند نمای ساختمان ها، درب های اصلی و داخلی، پارتیشن ها، بالکن و سقف می توانند از جنس شیشه انتخاب شوند. قابلیت انعطاف پذیری شیشه در دمای بالا امکان تولید آسان شیشه خم را مهیا کرده که باعث افزایش کاربرد شیشه در بخش های داخلی ساختمان ها مثل نرده ها، پله و مبلمان شیشه ای شده است. سرعت تولید و حجم کم شیشه ها باعث شده تا علاوه بر نماهای شیشه ای طرفداران شیشه های کاربردی در منازل نیز زیاد شوند، علاوه بر این، زیبایی و نور فراوانی که شیشه ها به خانه می بخشند نیز عامل دیگری برای استفاده بیشتر از این محصول می باشد.


کابین دوش شیشه ای چیست؟

سرویس بهداشتی و حمام ها یکی از قسمت های با اهمیت منازل هستند که در سال های اخیر زیبایی شناسی و معماری مدرن در این قسمت نیز راه پیدا کرده است. استفاده از کابین دوش شیشه ای یکی از پرکاربردترین دکوراسیون های حمام می باشد که مهمترین دلیل محبوبیت آن افزودن بر پاکیزگی فضای حمام است. کابین دوش شیشه ای با هدف تقسیم فضا در حمام استفاده می شود و معمولا در فضاهایی که سرویس بهداشتی یا روشویی و دوش قرار دارند استفاده می شود. این کابین ها به دلیل فضای کمی که اشغال می کنند قابل استفاده در خانه های کوچک نیز می باشند و باعث استفاده بهینه از فضا می شوند. مزیت دیگر کابین دوش شیشه ای در کنار تمیزی محیط، جلوه زیباییست به حمام می دهد و امکان بکارگیری انواع شیشه های شفاف و مات، شیشه های دکوراتیو یا سندبلاست در آن وجود دارد. کابین های دوش در دو نوع فریم دار و بدون فریم وجود دارند و همچنین بر اساس نوع باز شدن در انواع ریلی، لولایی و پارتیشنی موجود هستند که بر اساس نیاز و طراحی محیط قابل استفاده در حمام هستند.


تمیز کردن شیشه حمام

کابین های دوش شیشه ای یکی از انواع دکوراسیون های سرویس بهداشتی و حمام هستند که علاوه بر زیبایی، کاربرد هم دارند و تمیزی آن اهمیت بسیاری برای خانه داران دارد. البته موارد شیشه ای دیگری نیز برای زیبایی و استفاده های کاربردی در حمام ها وجود دارد مانند درب شیشه ای، دیوار، پارتیشن یا سقف شیشه ای و پنجره های حمام. شیشه های حمام به دلیل قرار گیری مداوم در معرض آب، بخار و مواد شوینده دائما لک می شوند و به دلیل بازتاب نور در شیشه ها لکه های موجود روی آن ها جلوه ی بسیار بدی دارد. تمیزی مداوم شیشه های حمام علاوه بر زیبایی فضا، باعث جلوگیری از باقی ماندن لکه های بخار و تبدیل آن به جرم و شوره می شود. علاوه بر تمیزی منظم، شیشه های حمام نیاز به استفاده از مواد شوینده برای این تمیزی دارند تا هم سرعت کار افزایش یابد و هم تمیزی عمیق تر و ماندگارتر انجام شود. به دلیل پایداری شیشه ها هیچ ماده شونده ای نمیتواند به بافت آن آسیب بزند و هر شخص با توجه به شرایط می تواند از شوینده دلخواه خود استفاده کند.

کابین دوش شیشه ای


روش های تمیز کردن شیشه حمام

شیشه های حمام بیشتر از سایر قسمت ها نیاز به تمیزی دارد تا با گذشت زمان از درخشندگی آن کم نشود، برای انجام این نظافت ها باید نکاتی را رعایت کنید. میزان آب مصرفی خود را در مواردی چون کابین دوش یا شیشه هایی که در محل اتصال عایق بندی دارند، به حداقل برسانید تا باعث تخریب عایق بندی نشود. علیرغم اینکه شیشه ها در برابر مواد شوینده شیمیایی و آب کاملا مقاوم هستند اما بهتر است استفاده از موادی مثل جوهر نمک را به دلیل خورندگی و استفاده از سیم و چاقو را به دلیل ایجاد خط و خش روی شیشه به حداقل برسانید. همچنین در زمان استفاده از هر نوع ماده شوینده ای مراقب سلامتی خود باشید و حتما از دستکش و ماسک استفاده کنید و یک تهویه مناسب در حمام خود داشته باشید.


معمولا جنس کابین دوش و سایر شیشه های حمام از جنس شیشه سکوریت می باشد که در تماس دائمی با رطوبت و شوینده ها بیشتر آلوده می شود و خطر وجود قارچ و باکتری هم دارد. روش های تمیز کردن شیشه حمام به شرح زیرند:

• بهتر است این نوع شیشه ها توسط دستمال های میکروفایبر تمیز شوند، بطوریکه ابتدا شوینده یا جرمگیر را روی شیشه ریخته و پس از گذشت زمانی کوتاه با این دستمال ها و آب غیر داغ تمیز می شود. از آنجا که جنس دستمال های میکروفایبر، نانو می باشد، به مرور زمان و استفاده از این نوع دستمال ها باعث ضد لک شدن شیشه کابین دوش می شود.

• برای جرمگیری شیشه های حمام می توان از شوینده های طبیعی و شیمیایی که در بازار موجود است استفاده کرد، در صورتی که جرم و رسوب روی شیشه حمام دیدید، بهترین کار استفاده از مواد شوینده قوی است تا این رسوبات به راحتی پاک شوند.

• برای از بین بردن لک آب روی آینه، کابین دوش شیشه ای و سایر قسمت های شیشه ای حمام می توانید به راحتی بعد از هر بار استفاده شیشه ها را با یک دستمال پاک کنید یا آن را بشویید و خشک کنید.

• درصورت نبود جرم، استفاده از برخی شیشه پاک کن های ضدبخار برای تمیز کردن شیشه حمام نیز توصیه می شود زیرا می تواند مانع از تشکیل بخار روی آن شود.

• شیشه روب ها نیز وسیله مناسبی برای تمیز کردن آینه و شیشه حمام هستند زیرا به دلیل وجود تیغه پلاستیکی می توان از هر نوع شوینده ای و روی هر نوع شیشه ای از آن استفاده کرد؛ این وسیله همچنین باعث از بین رفتن تمام جرم ها و لک های موجود روی شیشه می شوند.


نکته ای که باید در تمیز کردن شیشه حمام نظر داشته باشید این است که از استفاده از صابون برای تمیزی شیشه خودداری کنید، زیرا در اینصورت رسوب و لکه های سفید ایجاد می شوند.


شوینده های طبیعی برای تمیز کردن شیشه حمام

برای تمیز کردن شیشه های حمام می توان از مواد طبیعی نیز استفاده کرد که بر خلاف مواد شوینده شیمیایی هیچ ضرری برای افراد ندارند. معمولا از این مواد به صورت محلول در آب استفاده می شود و بعد از اسپری روی شیشه باید با یک دستمال مرطوب سطح شیشه را پاک و سپس خشک کرد. شوینده های طبیعی برای تمیز کردن شیشه حمام عبارتند از:

✔ درصورتی که رسوبی روی شیشه های حمام وجود نداشته باشد، می توان از محلول نمک و آب گرم برای شستشوی آن استفاده کرد.

✔ استفاده از ترکیب جوش شیرین و آب باعث پاکیزگی و درخشندگی شیشه می شود و همچنین بسیاری از جرم ها را از بین می برد.

✔ ترکیب سرکه، آب لیمو و آب به دلیل خاصیت اسیدی یک لکه بر خوب و پاک کننده رسوبات روی شیشه حمام می باشند.

✔ روی بسیاری از شیشه ها استفاده از خمیردندان روی یک حوله بدون پرز و کشیدن بر شیشه باعث تمیزی رسوبات می شود، البته بهتر است در ابتدا روی قسمت کوچکی آن را امتحان کنید.