شیشه یکی از اجزای اصلی طراحی است که در پروژه های ساختمانی تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد و مزایای زیادی دارد. انواع مختلف شیشه برای استفاده در بخش های مختلف ساختمان سازی وجود دارد که شیشه آنیل شده و شیشه سکوریت از رایج ترین آنها هستند. شیشه سکوریت و شیشه آنیل که در طیف وسیعی از کاربردها استفاده می شوند، ویژگی ها و مزایای منحصر به فردی را دارند که در ادامه به تفاوت آنها خواهیم پرداخت.


شیشه آنیل شده

آنیل کردن یک روش تولیدیست که برای تقویت شیشه های معمولی استفاده می شود و شامل عملیات حرارتیست که عاری از تنش های داخلی می باشد. هنگامی که شیشه در معرض دمای بالاتر از نقطه گذار قرار می گیرد و به آرامی خنک می شود، فرایند آنیل شدن صورت گرفته است. فرآیند خنک سازی که کوئنچ نامیده می شود، جاییست که یک جریان هوای کنترل شده با دقت به شیشه منتقل می شود، این باعث میشود که فشارهای داخلی از شیشه خارج شود. فرآیند بازپخت شیشه آنیل Annealed Glass که توسط تکنسین های بسیار ماهر و با کمک تجهیزات دقیق و کارآمد انجام می شود، دوام شیشه را بهبود می بخشد و به کاهش تنش های داخلی که می تواند منجر به شکستگی شود کمک می کند. شیشه آنیل شده همچنین انعطاف پذیری و سازگاری مطلوبی را ارائه می دهد و به آن اجازه می دهد در سبک ها، رنگها و طرح های متعددی ساخته شود.

مواد اولیه شیشه آنیل شده خاکستر سودا، ماسه سیلیس و سنگ آهک هستند، این نوع شیشه همچنین می تواند از ذرات شیشه ای بازیافتی تولید شود. این مخلوط تا دمای بالای 400 درجه سیلسیوس گرم می شود، سپس روی یک ورقه قلع مذاب که در آن دوغاب شناور است، ریخته می شود، نام دیگر شیشه آنیل شده، شیشه شناور float glass از اینجا آمده است. پس از اتمام فرآیند بازپخت، می توان شیشه آنیل را برش داد، سوراخ کرد یا صیقل داد بدون اینکه خطر ایجاد تنش های داخلی که می تواند باعث خرد شدن آن شود، وجود داشته باشد. شیشه آنیل شده اغلب در مواردی مانند میز، درب کابینت و پنجره های زیر زمین استفاده می شود، همچنین معمولاً در درهای بالکن، امکانات ورزشی، استخرهای شنا، نماها، کابین دوش شیشه ای، فضاهای نمایشگاهی و نمایشگرها، و برج ها و کیس های کامپیوتری کاربرد دارد.


تفاوت شیشه سکوریت و شیشه  آنیل شده


شیشه سکوریت چیست؟

شیشه سخت شده Tempered / Toughened Glass که به عنوان شیشه سکوریت شناخته می شود، در قرن هفدهم طی یک آزمایش اختراع شد، یک تکه شیشه مذاب در آب سرد ریخته شد و در نتیجه شیشه بسیار سختی به وجود آمد؛ پس از آن در دهه 1930 بود که شرکت ها شروع به تولید مقادیر زیادی شیشه سکوریت کردند.

شیشه سکوریت نوعی شیشه ایمنی است، برای افزودن این عنصر ایمنی اضافی، مراحل خاصی انجام می شود، مانند حرارت دادن شیشه استاندارد و سپس خنک سازی سریع. شیشه های سکوریت بیشتر در درها، پنجره ها، دوش ها و نرده ها استفاده می شود، اما می توان آن را در خودروها، سقف های شیشه ای و پله و هندریل شیشه ای نیز یافت. یکی از مزایای اصلی شیشه سکوریت این است که با افزودن ویژگی سختی، در صورت شکستن شیشه به قطعات کوچکتر (بدون گوشه های تیز و برنده) تبدیل می شود. اگرچه هرگز تضمین 100 درصدی وجود ندارد که شیشه سکوریت شکسته نشود، اما این فرآیند سخت کردن باعث میشود برای شکستن شیشه نیروی بسیار زیادی نیاز باشد.


شیشه سکوریت چگونه تولید می شود؟

شیشه های سخت شده یا شیشه های سکوریت شده در مقابل شکستگی بسیار مقاوم تر از شیشه های آنیل شده ساده هستند و چهار تا پنج برابر شیشه های معمولی استحکام دارند. شیشه سکوریت از شیشه آنیل شده ساخته می شود که با فرآیند حرارتی پردازش شده است؛ یک ورق شیشه آنیل شده تا بالاتر از نقطه بازپخت، 600 درجه سانتیگراد گرم می شود، سپس سطوح آن به سرعت سرد می شوند در حالی که قسمت داخلی شیشه داغ تر می ماند. نرخ های خنک کننده متفاوت بین سطح و داخل شیشه، خواص فیزیکی متفاوتی را ایجاد می کند و در نتیجه تنش های فشاری در سطح با تنش های کششی بدنه شیشه متعادل می شود، این تنش های خنثی کننده به شیشه های سکوریت استحکام بیشتری می بخشد.

شیشه سکوریت از نظر فیزیکی و حرارتی قوی تر از شیشه معمولی است و به دلیل ایمنی و استحکام، کاربردهای بسیار گسترده ای در ساختمان سازی دارد، از جمله در تولید درب های شیشه ای ، مبلمان شیشه ای، شیشه تاشو بالکن، پارتیشن های شیشه ای، نرده های شیشه ای، کفپوش شیشه ای و بسیاری موارد دیگر استفاده می شود.


شیشه سکوریت


تفاوت شیشه سکوریت و شیشه آنیل شده

شیشه آنیل و شیشه سکوریت از انواع شیشه بسیار محبوب هستند که امروزه در بازار موجود است، آنها متداول ترین شیشه های مورد استفاده در ساختمان سازی هستند که تفاوت های اساسی با هم دارند. تفوت های بارز آنها عبارتند از:

1- ماندگاری

شیشه سکوریت دوام و استحکام بیشتری نسبت به شیشه آنیل شده دارد، شیشه سخت شده بسیار سخت تر و ضخیم تر از شیشه آنیل شده است و از این رو می تواند سایش و ضربه بیشتری نسبت به شیشه آنیل شده تحمل کند.

2- هزینه

تولید شیشه سکوریت نسبت به شیشه های آنیل شده به فرآیند طولانی تر و دقیق تری نیاز دارد، به همین دلیل هزینه اولیه خرید شیشه سکوریت بیشتر از شیشه آنیل است. از آنجایی که نیازی به انجام فرآیندهای زیادی برای آنیل کردن شیشه نیست، این شیشه قیمت ارزان تری دارد.

3- ایمنی

ایمنی یک نگرانی بسیار مهم در هنگام انتخاب بین شیشه های آنیل شده و شیشه های سکوریت است. هنگامی که شیشه آنیل شده شکسته می شود، به قطعات تیز زیادی تبدیل می شود و می تواند به افراد حاضر آسیب برساند، در نتیجه برای مشاغلی استفاده می شود که در آن استحکام و ایمنی بالا نگرانی اصلی نیست. اما هنگامی که شیشه سکوریت تحت فشار بسیار زیادی قرار می گیرد، به قطعات کوچک و گرد شیشه تبدیل می شود که ممکن است به کسی آسیب نرساند، بنابراین یک مزیت ایمنی عمده در تمام کاربردهای آن ایجاد می کنند.