تنوع استفاده از شیشه در انواع متریال ها برای بخش های مختلف ساختمان ها امروزه به قدری افزایش یافته است که می توان بر اساس دکوراسیون های گوناگون اقدام به استفاده از شیشه دکوراتیو برای محیط های مختلف نمود. یکی از زیبا ترین مدل های شیشه دکوراتیو مدل سه بعدی یا شیشه اسلامپینگ می باشد که در مکان های مختلفی قابل اجرا می باشد.

امروزه استفاده از طرح های سه بعدی در صنعت شیشه یکی از جدیدترین مدل ها می باشد که طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و افزایش کاربرد شیشه در طراحی داخلی و خارجی این نوع شیشه ها می توانند به عنوان یکی از بهترین مدل های طراحی دکوراسیون توسط شرکت های معتبر انجام گیرد.


شیشه سه بعدی یا اسلامپینگ چیست؟

شیشه های معمولی در دمای 700 درجه نرم می شوند، شیشه هایی که با استفاده از حرارت دهی بیشتر از این مقدار ذوب شده و با استفاده از قالب های مخصوص کوره فرم می گیرد شیشه سه بعدی یا شیشه اسلامپینگ نام دارند. این مدل از طراحی شیشه دکوراتیو می تواند در اشکال گوناگون و زیبایی تولید شود که با استفاده از روش اسلامپینگ قابل تولید می باشند. با توجه به نیاز مشتری می توان شیشه های 3 بعدی را در انواع طرح ها، رنگ ها و مدل ها تولید نمود. کلیه مراحل طراحی شیشه اسلامپینگ با استفاده از دستگاه انجام می شود و با استفاده از این روش می توان طرح دلخواه را به کامپیوتر داد تا دستگاه آن را به صورت برجسته بر روی شیشه پیاده نماید.

یکی از متداول ترین تکنیک ها در کوره سازی شیشه، تکنیک اسلامپینگ است که به معنای قرار دادن یک تکه شیشه در قالب و گرم کردن آن به اندازه کافیست تا ذوب شود و با شکل قالب مطابقت پیدا کند. امکانات بی پایان با اشکال و بافت های مختلف قالب برای انتخاب وجود دارد، فرآیند اسلامپینگ معمولاً برای ساخت انواع لوازم شیشه ای و شیشه های تزئینی استفاده می شود.


ویژگی های شیشه دکوراتیو سه بعدی یا اسلامپینگ

✔ قابلیت طراحی انواع تصویر و یا نوشته بر روی شیشه دکوراتیو به صورت سه بعدی یا برجسته

✔ ساخت شیشه دکوراتیو سه بعدی در انواع رنگ ها و یا متریال هایی مانند مس و یا استفاده از مفتول های مسی بر روی شیشه

✔ تولید شیشه دکوراتیو با استفاده از شیشه سکوریت یا شیشه لمینت جهت افزایش ایمنی و مقاومت

✔ قابلیت انجام طراحی بر روی چند لایه از شیشه و در ترکیب با متریال های مختلف


شیشه سه بعدی


در چه مکان هایی می توان از شیشه کوراتیو سه بعدی استفاده کرد؟

به طور کلی استفاده از این روش شیشه دکوراتیو در تمامی فضاها امکان پذیر می باشد، اما بیشترین کاربری این نوع شیشه ها در تولید و ساخت انواع درب و پنجره ، کابین دوش شیشه ای ، پارتیشن شیشه ای ، وسایل تزیینی ، استفاده از آن برای کف سازی و یا تزیینات سقف و... می باشد. از این شیشه در تولید مبلمان شیشه ای و میزهای شیشه ای طرح دار و یا دیوار بین کابینت ها در آشپزخانه نیز استفاده می شود. همچنین از شیشه اسلامپینگ برای تولید لوازمی مانند ظروف شیشه ای جذاب و سه بعدی نیز استفاده می شود.


نحوه تولید شیشه سه بعدی

در فرآیند اسلامپ کردن شیشه، یک ورق شیشه را روی قالب گذاشته و در کوره ای تا دمای 700 درجه سانتیگراد قرار می دهند، همانطور که شیشه گرم و ذوب می شود، جاذبه آن را به شکل قالب در می آورد. هنگامی که شیشه شکل دلخواه شما را در کوره به خود گرفت، به آرامی آنیل می شود و به دمای اتاق باز می گردد، بازپخت در دمای 300 تا 650 درجه سانتیگراد رخ می دهد که  دمای بازپخت دقیق به شیشه بستگی دارد. انواع روش های اسلامپینگ شیشه عبارتند از:

1- قرار دادن شیشه روی قالب

برای قرار دادن شیشه روی قالب از قالبی بدون هیچ گونه لایه زیرین استفاده می شود و به گرما و جاذبه اجازه می دهد تا شیشه را روی قالب در کوره بپوشاند. اکثر این قالب ها از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند. به دلیل تفاوت انقباض بین شیشه و قالب، قالب های سرامیکی توصیه نمی شود.

2- تولید شیشه سه بعدی داخل قالب

تولید شیشه اسلامپینگ در قالب رایج ترین روشی است که استفاده می شود، شیشه در داخل قالب متعادل می شود و در کوره قرار می گیرد، جایی که جاذبه و گرما شیشه را به شکل قالب به سمت پایین تبدیل میکند. این روش بهتر است با قالب سرامیکی استفاده شود و همچنین اطمینان حاصل کنید که سوراخ کوچکی در انتهای قالب شما وجود دارد تا هوا بتواند از آن خارج شود.

3- ساخت شیشه سه بعدی از طریق قالب

در این روش از تخته فیبر سرامیکی سفت و سخت به عنوان قالب استفاده می شود، شیشه روی حلقه قطره گذاشته می شود و با گرم شدن کوره، نیروی جاذبه پایه شیشه را از طریق قالب به پایین می کشد.


در روش تولید شیشه سه بعدی طراحی شده، پس از تولید شیشه آنیل، ابتدا ابعاد مورد نظر اندازه گیری و شیشه برش داده می شود. شیشه مورد استفاده می تواند در انواع مختلفی همچون انواع شیشه های ایمنی تولید گردد؛ برش شیشه در این مرحله توسط دستگاه CNC انجام می گیرد. پس از آن به وسیله برنامه کامپیوتری طرح ، عکس و یا متن مورد نظر به دستگاه داده شده و دستگاه آماده چاپ بر روی شیشه می شود.در این مرحله رنگ های مورد نظر نیز جهت چاپ بر روی شیشه وارد دستگاه می شود. بعد از این مرحله کلیه فرآینهای لازم پیاده کردن طرح به وسیله دستگاه چاپ سه بعدی و بدون دخالت دست انجام می گیرد و بر اساس طرح، مدل مورد نظر را بر روی شیشه به صورت سه بعدی چاپ می نماید. بعد از اتمان مراحل چاپ ، شیشه به مدت یک روز می بایست در محیطی بدون هرگونه برخورد و یا جابجایی قرار گیرد تا چاپ روی شیشه تثبیت گردد.


شیشه اسلامپینگ


انواع مدل های شیشه سه بعدی یا اسلامپینگ

✔ شیشه سه بعدی کریستال

✔ شیشه سه بعدی با استفاده از شیشه لمینت یا شیشه سکوریت

✔ شیشه سه بعدی تک جداره یا دو جداره

✔ شیشه سه بعدی در مدل استین گلس

✔ شیشه سه بعدی لاکوبل


ایجاد مدل های سه بعدی در این نوع شیشه ها سبب طراحی دکوراسیون منحصر به فرد می شود که می توان با استفاده از طرح های سه بعدی با رنگ های گوناگون به محیط عمق و جلوه خاصی داد. امروزه این طرح ها در انواع شیشه هوشمند قابل تولید می باشند که تفاوت آن ها با سایر مدل های شیشه اسلامپینگ در این است که می توان با استفاده از ریموت شیشه را به حالت شفاف و یا بر عکس تبدیل نمود، این کار با استفاده از جریان الکتریسیته قابل انجام می باشد.


شرکت شیشه ترنج مفتخر به تولید بهترین و با کیفیت ترین شیشه های دکوراتیو در ایران می باشد. جهت مشاوره در زمینه خرید و یا دریافت قیمت شیشه دکوراتیو سه بعدی می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.