در سال های اخیر محیط های اداری و دفاتر کار از حالت خشک و یکنواخت قدیمی خارج شده و از ایده های جدید و نوآورانه برای طراحی دکوراسیون آنها استفاده می شود. یکی از این ایده ها که ویژگی های چشمگیری به فضای داخلی ادارات می دهد، آینه کاری می باشد؛ آینه کاری دفاتر اداری علاوه بر اینکه احساس راحتی به ارباب رجوع و مشتریان می دهد، همچنین کارمندان را نیز از حالت تکراری محیط خارج می کند و در نتیجه باعث افزایش روحیه آنها خواهد شد.

کاربردهای آینه کاری تنها فضای داخلی منازل مسکونی را شامل نمی شود و نه تنها در داخل ادارات نیز قابل به کار گیری است، بلکه از این روش در محیط های تجاری و بخش بیرونی ساختمان ها نیز استفاده می شود.


آینه کاری در دفاتر اداری

آینه کاری از روش های قدیمی ایرانیست که شامل برش دادن انواع آینه و قرار دادن منظم یا غیر منظم آنها در کنار هم است. چند سالیست که استفاده از انواع روش های آینه کاری در محیط کار رایج شده و بسیاری از صاحبان مشاغل و شرکت ها از آینه برای تغییر در فضاهای کاری و لوکس تر نشان دادن دکوراسیون داخلی بهره می گیرند. فضاهای محیط کار شامل بخش های مختلفی از جمله محل کار پرسنل، محل رفت و آمد مشتری، اتاق های کنفرانس، سالن انتظار و قسمت های دیگریست که دکوراسیون داخلی آنها باید با توجه به نوع کاربریشان انجام شود. طراحی دکوراسیونی که شامل شیشه و آینه باشد می تواند محیط کاری پویا و دل باز را برای کارمندان محیا کند و همچنین فضای خوشایند تری را برای ورود ارباب رجوع آماده کند.


مزایای آینه کاری در ادارات

دلایل اهمیت آینه کاری در محیط داخلی ادارات و شرکت ها بسیار متنوع است اما مهمترین آنها عبارتند از:

•         بزرگ تر نشان دادن فضای شرکت: مهمترین ویژگی آینه ها انعکاس تصویر روبرو می باشد که هرچه آینه بزرگتر باشد ایجاد خطای دید بیشتری کرده و فضا را از آنچه که هست بزرگتر نشان می دهد. این ویژگی آیینه ها می تواند برای اتاق هایی با اندازه کوچک بسیار مفید واقع شود، می توان تنها با آینه کاری یکی از دیوارها به محیط کار عمق بخشید و حتی پهنای آن را افزایش داد. محل قرار گیری آینه اهمیت بسیاری دارد، به عنوان مثال قرار دادن آن رو به روی میز کار پرسنل جای درستی نیست و همچنین استفاده از چندین آینه و در چند زاویه مختلف اتاق نیز مناسب نیست و می تواند سرگیجه آور باشد.


آینه کاری در دفاتر اداری


•         نورپردازی بهتر: اگر در محیط کاریتان نور طبیعی کمی دارید به ناچار باید از نور مصنوعی بیشتری استفاده کنید که باعث افزایش هزینه مصر برق خواهد بود. اما راه دیگری برای افزایش نور طبیعی در فضای داخلی وجود دارد که استفاده از شیشه و آینه در بخش های مختلف ساختمان می باشد، با استفاده از آینه کاری در فضای داخلی ادارات میتوان امکان بازتاب نور طبیعی را افزایش داد. البته باید توجه داشته باشید که آینه کاری باید به صورتی باشد که نور بازتابی به میز کارمندی نتابد و مزاحم کار او نشود؛ همچنین انعکاس نور خورشید روی برخی لوازم اداری مانند مبلمان موجب کدر شدن آنها خواهد شد، بنابراین می توان از آینه کاری سقف در چنین شرایطی بهره برد.

•         تقسیم بندی فضا: یکی از بهترین جدا کننده های فضای ادارات و شرکت ها، پارتیشن شیشه ای و آینه ها هستند، با استفاده از این جداکننده هاعلاوه بر تقسیم بندی فضای داخلی به صورتی که میخواهید، می توانید باعث افزودن زیبایی به دفتر کار خود شوید. استفاده از آینه کاری به عنوان پارتیشن محیط داخلی را با حداقل اشغال فضا به دو قسمت جدا می کنند، همچنین در چنین شرایطی آینه ها می توانند فضای تقسیم شده را بزرگتر نشان دهند .

•         اشغال کمترین فضا: انجام آینه کاری نیازی به سوراخ کردن دیوار نداشته و معمولاً با استفاده از چسبی نصب می شود که استحکام بالایی دارد. آینه هایی که در این روش استفاده می شوند ضخامت کمی دارند به طوری که فضای بسیار بسیار کمی در نزدیکی دیوار را اشغال می کنند.

•         برجسته کردن قسمتی از فضا: به طور معمول در محیط های اداری بخشی از فضا به معرفی برند و نماد آن شرکت اختصاص داده شده است که با استفاده از آینه کاری در این بخش از شرکت می توان توجه افراد حاضر را به آن جلب کرد.

•         زیبایی بخشی و لوکس کردن محیط: در شرکت ها از تابلوها و المان هایی برای افزایش زیبایی و کلاس کاری محل کار استفاده می کنند، آینه ها با اندازه ها و اشکال مختلف می توانند جایگزین این المان ها شوند. آینه کاری به این شکل می تواند جذابیت بیشتری داشته باشد و دکوراسیونی مدرن و زیبا برای شرکت شما ایجاد کند، همچنین آینه کاری این قابلیت را دارد که به صورت سفارشی به شکل نام یا لوگو شرکت شما برش بخورد که توجه بیشتری را به خود جلب می کند.


مزایای آینه کاری دفاتر اداری


روش آینه کاری مناسب برای دفاتر اداری

روش های آینه کاری بسیار متفاوتند که مزایای بسیاری برای محیط های منازل و محل کار به همراه دارند. آینه کاری از نظر رنگ به بیش از 20 دسته تقسیم می شود و این تعداد همواره در حال افزایش است که آینه برنزی، آینه طلایی و ... معروف ترین آنها هستند. مهمترین دسته بندی آینه کاری از نظر محل نصب آن می باشد که در انواع زیر انجام می شود:


1- آینه کاری دیواری

این روش آینه کاری از رایج ترین روش ها می باشد زیرا عمق فضای داخلی دفتر کار را افزایش می دهد و همچنین زیبایی خاصی به دکوراسیون شرکت می بخشد. آینه کاری دیواری جلب توجه بیشتری می کند به همین دلیل برای معرفی برند شرکت بسیار مناسب می باشد، از طرف دیگر تنوع آینه های دیواری بسیار زیادند و امکان استفاده از آنها در محیط های مختلف اداری مانند سالن های انتظار، اتاق های کنفرانس، اتاق مدیریت، راه روها و هر بخش دیگر از شرکت.


2- آینه کاری سقفی

انجام آینه کاری روی سقف از قدیم در کاخ ها و سالن های پذیرایی و غذاخوری در ایران مرسوم بوده است و امروزه از این روش در سالن های انتظار، سالن های مطالعه و هر بخش ویژه دیگر از محل کار استفاده می شود. آینه کاری سقف نورپردازی فضای دفاتر اداری را افزایش داده و به دلیل اینکه ارتفاع سقف را بیشتر نشان می دهد برای اتاق هایی با سقف کوتاه یا اندازه کوچک نیز مناسب است.