انواع مختلفی از سازه های شیشه ای برای استفاده در ساختمان ها وجود دارد که بر اساس محل استفاده یا کاربرد مورد انتظار از شیشه به خصوصی استفاده می شود. نماهای شیشه ای یکی از مدرن ترین نوع این سازه ها هستند که در طول سالها از کشورهای پیشرفته تا شهرهای کوچک در کشورهای در حال توسعه بکار گرفته شده اند و انواع مختلفی از نظر ساختار و ظاهر دارند. با تولید انواع شیشه خم در اندازه های مختلف، امکان طراحی و ساخت نماهای شیشه ای منحنی نیز فراهم شده است که لزومی به پیروی از روند خاصی ندارند.


یکی از مهمترین مزایای استفاده از نماهای شیشه ای، ورود نور طبیعی کنترل شده به فضای داخلی ساختمان و فراهم کردن محیطی مناسب برای ساکنان می باشد. علاوه بر این، ویژگی هایی مثل افزایش زیبایی و مدرنیته، عایق صدا و گرما نیز باعث شده که بسیاری از افراد چه در ساختمان های تجاری و چه مسکونی از نمای شیشه ای استفاده کنند.


انواع نماهای شیشه ای و کاربردهای آنها

در سال های گذشته استفاده از نمای شیشه ای در ساختمان تجاری رایج بود، اما به دلیل مزایای فراوان این سازه ها، بسیاری از مالکان خانه ها یا صاحبان شرکت ها متقاضی بهره بردن از آن شده اند. این عنصر معماری در ساختمان به دلیل پیشرفت تکنولوژی، ایمن بودن خود را به همه ثابت کرده است و در عین اینکه زیبایی فراوانی را به ساختمان می بخشد، قابلیت نصب سریع را نیز دارد و حتی در شرایطی که افراد اقدام به بازسازی ساختمان خود می کنند قابل اجراست. با توجه به نوع شیشه ای که بکار گرفته می شود، مقاومت نمای شیشه ای مشخص می شود، متداول ترین نوع شیشه های ایمنی بکار رفته شده در نماها، شیشه سکوریت و شیشه لمینت م باشند. با استفاده از شیشه های دو یا سه جداره در نمای شیشه ای، قابلیت عایق در برابر دما و صدا نیز به نمای شیشه ای اضافه خواهد شد. انواع نمای شیشه ای به شکل های زیر دسته بندی می شوند:

نمای شیشه ای


نماهای کرتین وال Curtain Wall

همانطور که از نام این مدل پیداست، اشاره به نماهای شیشه ای پرده ای دارد که در برج های بلند و دارای وزن زیاد استفاده می شود. نمای شیشه ای کرتین وال تنها وزن خود را تحمل می کنند و در عین حال هیچ وزنی را به ساختمان اضافه نمی کنند و به همین دلیل به عنوان نمای خودایستا شناخته می شوند. نمای کرتین وال دارای اتصالاتی با ستون ها و طبقات ساختمان می باشد و سازه ای که لامل نام دارد تمام انرژی را از نما دریافت و تحمل می کند. این سازه سبک که از جنس آلومینیوم بوده به صورت شبکه ای عمودی و افقی در نمای ساختمان نصب شده و سپس شیشه روی آن اجرا می شود، این ساختار سبک باعث مقاومت بیشتر ساختمان در زمان وقع بلایای طبیعی مانند زلزله می شود.


با توجه به شیشه ای که برای نمای کرتین وال انتخاب می کنید، مقاومت بالا در برابر ضربه و آتش سوزی و کاهش خطر آسیب به افراد حاضر در زمان شکستگی را به ارمغان خواهد آورد. همچنین امکان استفاده از انواع شیشه های دکوراتیو یا دارای ویژگی هایی مانند کنترل خورشیدی یا رفلکس می تواند علاوه بر افزایش زیبایی شناسی به نما موجب کاهش مصرف انرژی شود. کاربرد نماهای شیشه ای کرتین وال در ساختمان های بسیار بلند و ساختمان هایی که دارای بار مرده زیادی هستند، توصیه می شود.


نمای شیشه ای فریم لس Frameless

استفاده از سازه های شیشه ای بدون قاب یا فریم لس، در معماری مدرن رایج و محبوب تر است. انتخاب نمای شیشه ای بدون قاب برای به حداکثر رساندن میزان ورود نور طبیعی بهترین انتخاب است و با امکان استفاده از شیشه های رنگی یا تزئینی می توان طرحی یکپارچه را ایجاد کرد. در این نوع نمای شیشه ای کابل های کششی یا میله های فولادی ضدزنگ برای اعمال بار نما به سازه اصلی استفاده می شود که مقدار عناصر ساختاری قابل مشاهده را کاهش داده و شفاقیت نما را افزایش می دهد. این نوع نمای شیشه ای نسبت به سایر مدل های نما، عایق کمتری در برابر رطوبت و صدا دارند و همچنین قیمت نمای شیشه ای فریم لس ارزانتر از دیگر مدل ها می باشد. از مزایای این نوع نما می توان به عدم ورود گردوخاک یا هر آلودگی دیگری از بیرون اشاره کرد، همچنین به دلیل عدم وجود قاب روی شیشه ها، امکان استفاده از سیستم یونیتایز برای نظافت نمای شیشه ای فریم لس وجود دارد.

نمای شیشه ای ساختمان


نمای شیشه ای اسپایدر Spider Glass

در نمای شیشه ای اسپایدر شیشه ها توسط اتصالات نقطه ای به ستون هایی از جنس فلز، کابل کششی یا شیشه وصل می شوند؛ به دلیل وجود شباهت بین این اتصالات به تار عنکبوت، نام اسپایدر را بر این نوع نما گذاشته اند. این نوع نمای شیشه ای به عنوان نمای ضد زلزله شناخته می شود با طراحی بر اساس محاسبات بارهای باد و طوفان، مقاومت بالایی دارد. اتصالات فلزی نمای شیشه ای اسپایدر از جنس فولاد بوده که خاصیت ضدزنگ دارد و در نتیجه در برابر رطوبت مقاومت بالایی از خود نشان می دهد. اتصالات نمای شیشه ای اسپایدر تعداد کمی دارند و در ظاهر و میزان دید نمای شیشه ای اختلالی ایجاد نمی کنند، در واقع این نوع نما را می توان میانه نمای کرتین وال و نمای شیشه ای فریم لس در نظر گرفت.


کاربرد عمده نمای شیشه ای اسپایدر در ساختمان های تجاری و اداری، هتل ها، فرودگاه ها و ساختمان های بسیار بلند می باشد تا زیبایی آنها را چند برابر کند و به عنوان محافظ دیواری مورد استفاده قرار میگیرد.