در دنیای امروز علاوه بر ظاهر ساختمان ها، مصالح و لوازم مورد استفاده در داخل آنها نیز تغییر کرده به عنوان مثال قسمت های زیادی از یک ساختمان را شیشه تشکیل می دهد. در گذشته کاربرد شیشه بیشتر در پنجره ها بود و سقف، دیوارها و در از جنس چوب و فلز و آجر ساخته می شدند. امروزه درب های شیشه ای، سقف شیشه ای، نمای شیشه ای، پارتیشن شیشه ای و کابین دوش شیشه ای در ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری استفاده می شوند. درب یک اتاق، ساختمان یا فروشگاه اولین قسمتیست که در معرض دید قرار می گیرد و اگر علاوه بر ایمنی و محافظت، از نظر زیبایی نیز کار شود می تواند باعث افزایش ارزش ملک و جذب سایرین به آن شود. درب های شیشه ای در انواع مدل ها و سایزهای مختلف قابل تولید هستند و به دلیل استفاده از شیشه سکوریت یا انواع دیگر شیشه نشکن در تولید آن با اشغال فضای کم، ایمنی زیادی را ارائه می کنند.


انواع درب های شیشه ای

درب های شیشه ای به دلیل ساختاری که دارند می توانند زیبایی نمای ساختمان و یا اتاق را افزایش دهند و جلوه ای زیبا و مدرن به آن ببخشند. درب های شیشه ای از نظر نوع کاربری به دو صورت دستی و اتوماتیک وجود دارند و می توانند با فریم های مختلفی از جمله چوب، فلز و غیره ترکیب شوند. درب شیشه ای دستی به شکل همان درب های قدیمی توسط نیروی دست باز و بسته شده و معمولا درب ورودی ساختمان ها یا درب های داخلی از این نوع می باشد. درب شیشه ای اتوماتیک بدون نیاز به دخالت دست و توسط ریموت یا حسگرهای حرکتی باز و بسته می شوند و مناسب جاهای پر رفت و آمد مانند مراکز تجاری، بیمارستان ها و بانک ها می باشد. درب های شیشه ای از نظر مدل های کاربردی نیز در انواع زیر وجود دارند:

•   درب شیشه ای کشویی یا ریلی: این نوع از درهای شیشه ای داخل یک ریل قرارگرفته و به چپ و راست باز و بسته می شوند و معمولا برای کمدهای دیواری یا درب ورودی فروشگاه ها استفاده می شوند.

•   درب شیشه ای لولایی: این مدل از درها متداول ترین نوع و پرکاربردترین در شیشه ای هستند که بسیار مقرون به صرفه تر می باشند.

•   درب شیشه ای اسپایدری: این نوع درب های شیشه ای از انواع مدرن هستند که به صورت افقی حرکت می کنند و معمولا به صورت تک لنگه ای وجود دارند.

•   درب شیشه ای توکار: این دسته از درهای شیشه ای به صورتیست که فریم آن (ریلی، کشویی و اسپایدری) کاملا داخل سقف و دیوار قرار دارد.

تمامی شیشه های استفاده شده در این درب ها می تواند در انواع شیشه سکوریت ، شیشه لمینت، شیشه مات، شیشه رفلکس و حتی در رنگ های مختلف باشد.


مزایای درب های شیشه ای


مزایای استفاده از درب های شیشه ای

درب های ورودی می تواند بر ظاهر کلی ساختمان و حتی راحتی عبور و مرور نیز تأثیر بگذارد، هنگام تصمیم گیری درباره استفاده از هر نوع درب ورودی مهم است که هر جنبه ممکن را در نظر بگیرید. اجرای شیشه در درب ورودی یک گزینه عالی است، زیرا می تواند مزایای زیادی برای شما ایجاد کند. مهم ترین مزایای استفاده از درب های شیشه ای عبارتند از:

1-    مهمترین مزایای درب های شیشه ای این است که باعث ورود مقدار زیادی نور طبیعی حتی به فضاهای داخلی کوچک می شوند. قابلیت شفاف بودن درهای شیشه ای، افراد را قادر می سازد بدون برخورد با عناصر محیطی مانند باران، باد، گرما، سرما، سر و صدا یا گرد و غبار، از نور طبیعی لذت ببرند. این درها همچنین می توانند در ماه های سردتر به افزایش گرمای طبیعی کمک کنند و همچنین می توان از درهایی که از شیشه سولار شاخته شده اند، استفاده کرد تا در روزهای گرم از تابش خورشید در امان ماند.

2-    در درب های شیشه ای می توان از پوشش های ویژه ای برای جلوگیری از عبور اشعه ماوراء بنفش استفاده کرد که مضر است؛ این پوشش ها تاثیری در میزان ورود نور مرئی به خانه ندارند که ویژگی بسیار خوبیست زیرا نور بسیار می تواند اتاق را بزرگتر نشان دهد و زیبایی فضاهای داخلی را نیز بهبود می بخشد.

3-    برخلاف درب های تاب دار، درب های شیشه ای کشویی، ریلی یا اسپایدری، فضای کمی اشغال می کنند، آنها امکان استفاده بهینه از کل فضای موجود را فراهم می کنند. استفاده از درهای شیشه ای کشویی در خانه های کوچکتر معمول است زیرا فضای زیادی اشغال نمی کنند؛ برای باز کردن آن، به جای چرخاندن آن به سمت بیرون، به راحتی آن را به کنار دیوار می کشید.

4-    طراحی مدرن و ظریف درهای شیشه ای داخلی و بیرونی، مخصوصا مدل های فریم لس، به فضاها جلوه ای معاصر می بخشند و علی رغم گذشت زمان همیشه جلوه ای مدرن خواهد داشت.

5-     درب های شیشه ای داخلی باعث بهبود ارتباطات می شوند، به این دلیل که همه افراد از عبور از کنار شخصی که می توانند او را ببینند احساس راحتی بیشتری دارند. درهای شیشه ای و دیوارهای شیشه ای داخلی با ایجاد تماس چشمی و کنترل بیشتر بر محیط، بیشتر مناسب ادارات و شرکت ها هستند.

6-    درب های شیشه ای بسیار محکم هستند و در اثر واکنش های شیمیایی پوسته پوسته نمی شوند، زنگ نمی زنند و آسیب نمی بینند. همچنین این درها در برابر موریانه ها و سایر حشرات قابل نفوذ نیستند و پس از قرار گرفتن در معرض رطوبت متورم نمی شوند.

7-    یکی دیگر از مزایای مهم درب های شیشه ای این است که به راحتی تمیز و نگهداری می شوند. با یک دستمال مرطوب ساده با استفاده از آب یا شیشه پاک کن، مانند روز اول جلوه می کند. بنابراین انتخاب درب ورودی شیشه ای باعث کاهش هزینه های نگهداری طولانی مدت نیز خواهد شد.


مزایای استفاده از درب های شیه ای


8-    درب های شیشه ای دو جداره با کیفیت بالا علاوه بر افزایش بازده انرژی در ساختمان، باعث محافظت در برابر سارقین می شود. این نوع درب ها با تولید توسط انواع مختلفی از شیشه های ایمنی تقویت شده وجود دارند که شکستن آنها تقریباً غیرممکن است.

9-    ورود نور خورشید از درب شیشه ای، استفاده از نور مصنوعی را به حداقل می رساند و در نتیجه هزینه های مصرف برق کمتری را در پی دارد.

10-  یکی دیگر از مزایای دربهای شیشه ای که کمتر به آن توجه می شود، حفظ حریم خصوصی افراد می باشد. برخلاف تصور عموم بر ظاهر شفاف شیشه، میتوان با استفاده از انواع شیشه های دکوراتیو، شیشه سندبلاست و چاپی یا شیشه های هوشمند، میزان دید به آن سوی درب را کاهش داد و حریم شخصی افراد را حفظ کرد.


چنانچه قصد خرید درب شیشه ای را داشته باشید جهت انجام مشاوره درباره ابعاد ، مدل و طرح های گوناگون می توانید با کارشناسان شرکت شیشه ترنج در ارتباط باشید.